Előfizetői tartalom

Felére csökkenhet a patikák árréstömege

Portfolio
A patikák korlátozott nyitva tartással tüntetnek a gyógyszer-gazdaságokról szóló törvényjavaslat egyes paragrafusai ellen, miután nincsen a szakma ínyére a liberalizáció. Ennek főként az az oka, hogy a külföldi tapasztalatok alapján azok a gyógyszerek, amelyek boltban is megkaphatóak, hatékonyságukat tekintve leértékelődnek a fogyasztók szemében - írja a NAPI Gazdaság.

A Magyar Gyógyszerész Kamar elnöke, Havelné Szatmári Katalin a lapnak elmondta, jelenleg átlagosan 13.7 százalékos árréssel dolgoznak a patikák, ami a kormány javaslata alapján akár a felére is csökkenhet. Ennek oka, hogy a tervezetben a vény nélkül kapható szerek esetében megszűnik az ártörvényben foglalt hatósági árrés. A kamara számításai szerint a kiskereskedelem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés