Előfizetői tartalom

Vártnál kevesebb munkást bocsátottak el az USA-ban

Portfolio
Több mint három hónapja volt ilyen alacsonyan a frissen elbocsátottak száma az Egyesült Államokban. A Munkaügyi Minisztérium tájékoztatása szerint az október 14-ével végződő héten 299 ezer új kérelem érkezett munkanélküli segélyért. Ezzel párhuzamosan a több mint egy hete segélyért fordulók számában növekedést regisztráltak a szakértők két héttel ezelőtt. Az elemzői előrejelzések 310 ezer friss kérelmet valószínűsítettek.

Utoljára 13 héttel ezelőtt lépett a friss kérelmek száma 300 ezer alá. Ugyanakkor a minisztérium ezzel egy időben felfelé módosította az eggyel ezelőtti hétre vonatkozó adatát. A heti kilengések kisimítását szolgáló négyhetes mozgóátlag - csak úgy, mint az utóbbi négy hétben - csökkent, és így 308 ezres értéket vett fel.A tartósan segélyért folyamodók száma 2...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés