Előfizetői tartalom

Új közleménykiadási rend keddtől a kamatmeghatározó Monetáris Tanács-ülések után

Portfolio
A Magyar Nemzeti Bank áttekintette a kamatmeghatározó Monetáris Tanács-ülések után jelenleg alkalmazott közleménykiadási gyakorlatot és ennek megváltoztatásáról döntött. Az új rendszer kialakításához a Magyar Nemzeti Bank megvizsgálta a Központi Bankok Európai Rendszere jegybankjainak gyakorlatát, és ennek alapján a következő kommunikációs rendet vezeti be.

A kamatmeghatározó Monetáris Tanács-ülések után a közleménykiadás a következőképpen alakul: 14:00:00-kor a hírügynökségek szóbeli tájékoztatást kapnak a Monetáris Tanács kamatdöntéséről, amely ugyanebben az időben megjelenik az MNB honlapján is; 14:30-kor sajtótájékoztató kezdődik, ahol a Magyar Nemzeti Bank elnöke szóban ismerteti a Monetáris Tanács állásfoglalását...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés