Előfizetői tartalom

Itt járt a Lehman Brothers - mi a véleményük a magyar helyzetről és kilátásokról?

Portfolio
Október 16-án és 17-én Magyarországon járt a Lehman Brothers küldöttsége. Az út során a jegybank és a Pénzügyminisztérium képviselői mellett politikai elemzőkkel, illetve helyi bankok illetékeseivel is tárgyaltak. Silja Sepping, a befektetési bank elemzője ma közzétett beszámolójában úgy fogalmaz, hogy az MNB bizonyára nem fejezte még be a monetáris szigorítási sorozatot, de már nem jár messze tőle.

Az elemző jelzése szerint az út újból megerősítette bennük a közép távon optimista várakozásaikat. Ezt az indokolja, hogy a fiskális konszolidációs csomag elindult, amely jelentősen javítja a magyar gazdaság egyensúlyi helyzetét. A politikai kockázatok csökkenését érzékelte a szakértő, a legkevésbé egyértelműnek pedig egyelőre az inflációs és a monetáris kilátásokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés