Előfizetői tartalom

Átfogó lassulás az építőipari termelésben

Portfolio
Az építőipari termelés 2006 augusztusában mind a kiigazítatlan adatok szerint, mind munkanaptényezővel kiigazítva 3.3%-kal maradt el az egy évvel korábbitól, így az év első nyolc hónapjában a termelés 1.6%-kal csökkent - közölte a Központi Statisztikai Hivatal. Augusztusban a termelés szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazítva 2.7%-kal volt alacsonyabb az előző havinál. Az építőipari termelés lassulása mögött mind a három fontosabb alágazat teljesítménye meghúzódik.

A legnagyobb építőipari alágazat, a szerkezetkész épületek és egyéb építmények építése augusztusban 0.9%-kal, évkezdettől 1.7%-kal csökkent. Az épületgépészeti szerelés termelése augusztusban 0.9%-kal, az év első nyolc hónapjában 1.3%-kal kisebb volt a tavaly ilyenkorinál. A befejező építés termelése 8.1%-kal volt kisebb, mint 2005 augusztusában. Az épületek építésének...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés