Előfizetői tartalom

Vártnál jobban lassult az infláció az USA-ban (2.)

Portfolio
Főként az üzemanyagárak leszorító hatása miatt a várakozásoknál nagyobb mértékben lassult szeptemberben az infláció az Egyesült Államokban. Az infláció az augusztusi 3.8 százalékról 2.1 százalékra zuhant, ami az energiaárak jelentős csökkenésének köszönhető elsősorban. A maginfláció ugyanakkor - sorozatban hatodik hónapja - emelkedett, szeptemberben 2.9 százalékot regisztráltak, ami 1996 februárja óta a legmagasabb érték.

A statisztikai hivatal az utolsó hónapra 0.5 százalékos csökkenést regisztrált a fogyasztói árakban augusztushoz képest. Az energiaárak volatilis mozgását kisimító magindikátor azonban 0.2 százalékos drágulást mutat havi szinten. Utóbbi megfelelnek az előrejelzéseknek. Az eltérés az üzemanyagárakban regisztrált 13.5 százalékos esésnek köszönhető. Az élelmiszerárakban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés