Előfizetői tartalom

Emelkedéssel reagált az olaj a készletadatokra

Portfolio
Az amerikai nyersolajkészletek 5.1 millió hordós emelkedést, a benzinkészletek 5.2 millió hordós csökkenést, a finomított termékek készletei 4.5 millió hordós csökkenést mutattak az október 13-án záruló héten. A Brent típusú kőolaj spot ára emelkedéssel reagált az adatokra, hiszen várakozások feletti csökkenést mutattak a benzinkészletek és a fűtőolajkészletek is.

A Reuters által megkérdezett szakértők a nyersolajkészletek 1.1 millió hordós emelkedésére, a benzinkészletek 100,000 hordós csökkenésére számítottak. A fűtőolajkészleteket is magában foglaló finomított termékek készleteitől 500,000 hordós csökkenést vártak. Az amerikai finomítói kapacitások 86.3%-os szinten alakultak, ami 2.9 százalékponttal múlja alul az egy héttel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés