Előfizetői tartalom

Mi jöhet az iparűzési adó helyett?

Portfolio
Ellentétes véleményen vannak a szakemberek az iparűzési adó kiváltási lehetőségeiről. A Vállalkozók Országos Szövetségének (VOSZ) főtitkára úgy gondolja, az ingatlanadó bevezetése a cégek esetében akkor elfogadható lenne, amennyiben kiváltja az iparűzési adót (ipa), ugyanakkor a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke úgy fogalmazott, nem alkalmas véleménye szerint erre az ingatlanadó. A települések vezetői egy kommunális adót vezetnének be - derült ki a NAPI Gazdaság mai cikkéből.

A Pénzügyminisztérium elképzelései szerint az ingatlanadót 2008-tól vezetnék be. Amennyiben azonban a kereskedelmi és termelő cégekre is kiterjedne, úgy az ipa-val párhuzamosan rengeteg vállalkozást ellehetetlenítene Dávid Ferenc, a VOSZ főtitkára szerint. Ezért Dávid javaslata szerint az ingatlanadónak váltania kéne az ipa-t. Parragh László, a MKIK elnöke nem gondolja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés