Előfizetői tartalom

Jen vásárlásába kezdett az orosz jegybank

Portfolio
Az orosz jegybank növelte a japán jen arányát a jegybanki tartalékon belül, és további vásárlást tervez - jelentette ki tegnap a központi bank alelnöke, Alexei Ulyukayev. Ez is része annak a stratégiának, amelyben a jegybank diverzifikálja tartalékait és növeli a befektetési célú devizák számát - tette hozzá a közgazdász a moszkvai konferencián.

Oroszország rendelkezik a világon a harmadik legnagyobb jegybanki tartalékkal Japán és Kína után. A 268 milliárd dollárnyi tartalék idén 54 százalékkal emelkedett főként a rekordmagasságokba szálló olajárfolyam miatt. Az utolsó nyilatkozat alapján a központi bank ezt nagyjából 50-40 százalékos arányban dollárban, illetve euróban tartotta, a maradék 10 százalékot tették...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés