Előfizetői tartalom

Hatalmas összeg juthat környezetvédelmi célokra hazánkban 2013-ig

Portfolio
Környezetvédelmi jellegű projektekre a 2007-2013 közötti uniós költségvetési időszakban mintegy 2300 milliárd forint juthat, melyből mintegy 600-800 milliárd forintot tehet ki a magyar költségvetés által fizetendő rész - mondta egy tegnapi sajtótájékoztatón Persányi Miklós. A környezetvédelmi és vízügyi miniszter hangsúlyozta, hogy a költségvetési terhekkel számolt a Brüsszelnek benyújtott konvergencia-program.

A fennmaradó összeg egyrészt európai uniós támogatásból, másrészt a nyertes pályázók által vállalt önrészből tevődik össze. A tárcavezető jelezte, hogy a fent említett 2300 milliárd forintot további akár 1200 milliárd forintnyi, közvetetten környezeti hasznú támogatás egészíthet ki (pl. elővárosi közlekedés fejlesztése, vasútfejlesztés, elkerülő utak építése)....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés