Előfizetői tartalom

Oblath az inflációról: nincs közvetlen hatása a jövő keddi kamatdöntésre (2.)

Portfolio
A szeptemberi inflációs adat nincs közvetlen hatással a következő, október 24-i kamatdöntés kimenetelére - nyilatkozta Oblath Gábor egy szakmai konferencia keretében. A Monetáris Tanács tagja a Reuters beszámolója szerint azt is hozzátette: nehéz megjósolni a kormányzati kiigazító intézkedések hatását, amely csökkenti a keresletet a gazdaságban (mely lefelé húzó hatással járhat az inflációra is). Személyes véleménye szerint a jelenleg vártnál nagyobb lesz ez a lefelé húzó hatás.

Oblath jelezte, hogy a forint árfolyamának alakulását is figyelembe veszik a kamatdöntés meghozatalakor. Fontosabb azonban az, hogy a forint elmúlt időszaki gyengüléséért felelős tényezők mennyire maradnak tartósak - tette hozzá. A piacon egyelőre nem egyöntetűek a jövő keddi kamatdöntéssel kapcsolatos várakozások, a kamatszint 7.75%-on tartásától egészen 50 bp-os emelésig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés