Előfizetői tartalom

Irány lefele? - Elemzők többsége szerint tovább esik az olaj a héten

Portfolio
A héten az olaj árának további csökkenését valószínűsítik nagyobb arányban az elemzők. A világkitermelés 40%-át adó OPEC több illetékese is azt nyilatkozta, hogy ezen a héten rendkívüli ülést tarthatnak az olajexportáló országok, ahol a kitermelés napi 1 millió hordós csökkentésének formalizálására kerülhet sor. A befektetők szerint érdemi döntés nem lesz, ezért az olaj ára tovább mérséklődhet. A Brent típusú kőolaj novemberi határidős árfolyama fél dollár körüli erősödéssel 60 dolláron tartózkodik.

Az elmúlt héten a venezuelai olajminiszter azt nyilatkozta, hogy október 20-án egy ülés keretében (Qatar-ban)a kartell döntést hoz a kitermelés napi 1 millió hordós csökkentéséről. A hétvégén Az OPEC egy másik illetékese, Mohammed Barkindo a Bloomberg szerint azt nyilatkozta, hogy október 19-én találkoznak az olajexportáló országok képviselői a napi 1 millió hordós kitermelés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés