Előfizetői tartalom

Economist a magyar politikai és gazdasági helyzetről

Portfolio
Terjedelmes írást közölt a neves brit gazdasági hetilap az újonnan csatlakozott kelet-közép-európai EU-tagállamok gazdasági és politikai helyzetéről, a több országban fellángolt politikai válságokról. Miközben a régió gazdasági teljesítményét elismeri a lap, keményen bírálja pl. a lengyel politikai vezetést, amiért az a korábbi megbízható szövetségesből ellenségeskedő országgá süllyedt a Kaczynski-testvérek vezetése alatt.

Az Economist szerint az elmúlt időszakban a magyar kormány hitelességének elvesztése azért jött különösen rosszkor, mivel ezzel párhuzamosan a gazdasági mutatók is már igen kedvezőtlenek, ellentétben a lengyel helyzettel (erős gazdasági növekedés, jóval kiegyensúlyozottabb államháztartás). A lap szerint a magyar helyzetért az elmúlt mintegy 5 évi pazarló kormányzás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés