Előfizetői tartalom

Vártnál jóval nagyobb importár-csökkenés az USA-ban

Portfolio
A várt 1.2% körülinél jóval nagyobb mértékben, 2.1%-kal csökkent szeptemberben az importtermékek árindexe az előző hónaphoz képest - tette közzé az Egyesült Államok Munkaügyi Minisztériuma. Augusztusban még 0.8%-os növekedést mutatott az árindex, mely most nem is módosult. Az exportárak a várt 0.2% körüli emelkedéssel szemben átlagosan 0.5%-kal csökkentek szeptemberben az augusztusi 0.4%-os bővülést követően.

A szeptemberi havi importár-csökkenés március óta az első, és 2003 áprilisa óta a legnagyobb mértékű. A részletes adatok arra utalnak, hogy elsősorban az üzemanyagok árának lefelé húzó hatásának volt köszönhető.Kapcsolódó cikkünk2006.10.13 11:35 Mérsékelt növekedés várható a kiskereskedelemben - USA-előzetesAz importált üzemanyagok ára a kilencedik hónapban 10.3%-os...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés