Előfizetői tartalom

Lassult a kiskereskedelmi forgalom az USA-ban (3.)

Portfolio
Váratlanul lassult az amerikai kiskereskedelmi forgalom az előző hónapban, elsősorban az üzemanyag árcsökkenése miatt. Szeptemberben 0.4 százalékos havi csökkenést regisztráltak, az augusztusi 0.1 százalékos bővülés után. A megelőző havi adatot is lefelé módosította a Kereskedelmi Minisztérium, eredetileg 0.2 százalékos emelkedést jelentett. Az elemzők erre a hónapra is 0.2 százalékos növekedést prognosztizáltak.

A szeptemberi mérséklődés mögött az olaj ára miatt jelentősen visszaeső üzemanyag vásárlás állhat, ugyanis az energiahordozó ingadozásától megtisztított indikátor 0.6 százalékos bővülést jelez a forgalomban. A benzin eladás összértéke 9.3 százalékkal zuhant, ami a legnagyobb regisztrált visszaesés. Elméletileg ilyenkor a felszabadult összeget a fogyasztók többnyire...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés