Előfizetői tartalom

EB: jelentős kihívások hazánkban az elöregedés miatt

Portfolio
A társadalom elöregedése Európa-szerte jelentős problémákat jelent, az Európai Bizottság nem régi jelentése szerint az Unióban szinte minden országban komolyabb intézkedésekre lesz szükség az államháztartás fenntarthatósága érdekében. Hazánkban ráadásul a testület elemzői szerint az európai átlagnál még nagyobb kihívásokat jelent az államháztartásra nézve a "demográfiai bomba".

Az Európai Bizottság legutóbbi közfinanszírozási helyzet körképében elemzők úgy vélik, hazánk gazdasága hosszú távon látványos lassulással szembesülhet, amiben jelentős szerepe van az elöregedő társadalomnak. Az előrejelzések szerint a 2004-2010 közötti időszak 3.7 százalékos bővülése a 2011-2030 között 2.6 százalékra mérséklődhet, a távolabbi jövőben pedig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés