Előfizetői tartalom

Alacsony szinten maradt a lengyel infláció - mi újság a régióban?

Portfolio
Az elmúlt hónapok emelkedő trendje után szinten maradt a lengyel infláció. Csak úgy mint a megelőző hónapban szeptemberben is 1.6 százalékos fogyasztói árdrágulást regisztrált a statisztikai hivatal az előző év azonos hónapjához viszonyítva. Látszik tehát, hogy az április óta tartó erősödés ellenére is alacsonyan található a lengyel pénzromlási ütem.

Augusztushoz képest 0.2 százalékkal emelkedtek az árak Lengyelországban. Az infláció szeptemberi alakulásában felhajtó szerepet játszott az élelmiszer árak megugró bővülése, de ellene hatott az üzemanyagárakban tapasztalható 2.5 százalékos havi csökkenés.Az infláció szeptemberben bőven alatta maradt a jegybank 2.5 százalékos inflációs céljának. Októberre és novemberre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés