Előfizetői tartalom

Újabb rekordot döntött az amerikai külker deficit (2.)

Portfolio
Az előzetes várakozásokkal szemben újabb rekord szintre emelkedett az amerikai külkereskedelmi mérleg hiánya. Augusztusban 69.9 milliárd dollárnyi hiányt regisztrált az árumérlegben az amerikai Kereskedelmi Minisztérium, a megelőző havi 68 milliárd után. Mind az export, mind az import mértéke új csúcsra emelkedett, de összességében a behozatal bővült jobban. Elemzők arra számítottak, hogy a nyár utolsó hónapjában mérséklődni fog a külker deficit.

Augusztusban 2.7 százalékkal emelkedett az amerikai árumérleg hiánya, és ezzel az év első 8 hónapjára 520 milliárd dollár fölé emelkedett. 2005 azonos havában 67 milliárddal kisebb volt a kumulált deficit. A vártnál kedvezőtlenebb adat mögött elemzők a magas olajár miatt megnövekedett értékű nyersanyag import áll: az OPEC országokkal szemben 11.2 milliárdos hiányt regisztrált...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés