Előfizetői tartalom

Triplázódhat az államadósság az unióban

Portfolio
A legtöbb uniós országban komoly kockázatok mutatkoznak az államháztartás fenntarthatóságát nézve - derült ki egy az Európai Bizottság által készített jelentésből, amelynek végleges szövegéről ma döntenek Brüsszelben. 6 tagország - köztük hazánk is - "magas kockázati" besorolást kaphat ezek alapján, miután a fiskális pozíció és a társadalom elöregedése ezekben az országokban okozhatja majd a legnagyobb problémákat.

A kikerült munkaanyagból kiderült, 11 tagországban találják hosszú távon fenntarthatatlannak ma az elemzők a költségvetési politikát. Ezekben az országokban a Bizottság szakemberei szerint mindenképpen szükség lesz kiigazításokra már közép távon. A jelentés kiemeli Olaszországot és Görögországot, ahol a bruttó államadósság olyan magas értéket vesz fel (több mint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés