Előfizetői tartalom

Mostanában nem változik a hitelminősítésünk - mire figyel a Fitch?

Portfolio
"Nem egy személyre összpontosítunk, hanem arra, folytatja-e a kormány a (kiigazító)programot. Úgy ítéljük meg, hogy ennek végrehajtása nem lehetetlen akár Gyurcsány nélkül sem. A lényeg, hogy a program felpuhul-e, vagy sem" - nyilatkozta a David Heslam, a Fitch Ratings illetékese a HVG-nek. A legnagyobb európai hitelminősítő szuverén adósminősítési részlegének társigazgatója szerint gazdasági értelemben nincs válság Magyarországon, azonban a politikai feszültség felerősödése alááshatja a kormány hiánycsökkentési és reformvégrehajtási szándékait, így a gazdasági helyzet még rosszabbra fordulhat.

Az illetékes jelezte: folyamatosan figyelik a magyarországi eseményeket, nincs konkrét időpont, hogy mikor kell szükségszerűen felülvizsgálniuk a magyar besorolást. "Mivel azonban előreláthatólag a kormányzati intézkedések hatása csak a következő két évben lesz érzékelhető, mostanában nem látjuk időszerűnek a módosítást" - fejtette ki. Mint ismert, a Fitch még...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés