Előfizetői tartalom

Fehérítette a gazdaságot az eva

Portfolio
Nagyobb bevételt vallottak be az egyéni vállalakozók az egyszerűsített vállalkozói adó (eva) fizetésekor, mint az áttérés előtt - véli az APEH elnökhelyettese, Juhász István. Az adóhivatal tájékoztatása szerint az evások 80 százaléka korábban 5 millió forint alatti bevétel után adózott, míg az átjelentkezést követően ez az arány már csak 54 százalékot tett ki - írja a NAPI Gazdaság.

A nagyobb adózási kedvnek, illetve a bővülő körnek köszönhetően tavaly az evát választók 140 milliárd forinttal nagyobb bevételt vallottak be, mint egy évvel korábban. Az egyszerűsített vállalkozói adó kulcsa október elsejével 10 százalékkal emelkedett, aminek hatására az adózók 2 százaléka döntött úgy, nem az evát választja. Ugyanakkor az is kérdéses, a bent...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés