Előfizetői tartalom

Az inflációs nyomás miatt aggódik inkább a FED

Portfolio
Felfelé mutató kockázatok vannak az inflációban, a gazdasági növekedés pedig a vártnál jobban lassulhat a FED Nyíltpiaci Bizottsága szerint. Az amerikai jegybank szerepét betöltő intézet szeptemberi kamathatározó ülésén elhangzottak alapján a döntéshozók továbbra is az inflációs veszélyeket tartják meghatározóbbnak, kevésbé aggódnak a drasztikus növekedési lassulás lehetősége miatt. Ezek alapján valószínűnek tűnik, hogy a FED kivárásra játszik majd az elkövetkezendő időszakban, a kamatkilátások ködösek.

A Nyíltpiaci Bizottság ülésének rövidített jegyzőkönyve megerősítette az előzetes várakozásokat. A döntéshozók között viszonylag nagy az egyetértés abban, hogy a gazdaság a potenciális körüli ütemben bővülhet közép távon. Az inflációs nyomás emelkedése nagyobb aggodalmakat váltott ki azonban a jegybankárokból: egyesek kiemelték, hogy az infláció jelenleg a tolerancia...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés