Előfizetői tartalom

Lefelé módosította növekedési előrejelzéseit a Bizottság

Portfolio
Túl van az euró-zóna gazdasága ciklusának csúcsán. Az eddig vártnál lassabb lehet az euró-zóna növekedése a második félévben, de főként 2007 első felében. Az Európai Bizottság ugyanis lefelé módosította előrejelzéseit ezekre az időszakokra. Az EB jelentéssel párhuzamosan az Eurostat enyhén gyorsabb bővülést jelentett az idei második negyedévre, mint ahogyan azt az előzetes adatok mutatták.

2006 áprilisa és júniusa között az Eurostat végleges adatai szerint 2.7 százalékkal bővült az összjövedelem szintje az euró-övezetben az előző év azonos időszakához képest. A 25 tagországra nézve már 2.9 százalékos gazdasági bővülést regisztráltak. A legnagyobb tagországok mindegyikében élénk erősödés tapasztalható, Németországban 2.4 százalékkal, Franciaországban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés