Előfizetői tartalom

A lengyel pénzügyminiszter szerint elrettentő példa a magyar

Portfolio
Az elhúzódó politikai válság Lengyelország gazdaságát is érezhetően érintheti - nyilatkozta a Reutersnek Zyta Gylowska pénzügyminiszter. A veszély abban van, hogy a konfliktusok alááshatják a fiskális konszolidációs terveket és a befektetői bizalmat. Véleménye szerint ha a politikai viharok elülnek, akkor a költségvetési hiány a következő évben érdemben csökkenhet a gazdasági növekedés gyorsulása mellett.

Gylowska szerint most igen viharos a helyzet Lengylországban, nagy kérdés elé van állítva koalíció: vagy megcsinálja a szükséges intézkedéseket vagy végleg felbomlik. A miniszter elképzelhetőnek tartotta, hogy a dolgok végül rosszul sülnek el, ugyanis a politikai küzdelem már három éve folyik. A lengyel parlament a héten szavaz mandátumának lerövidítéséről, miután...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés