Előfizetői tartalom

2005-ös zárszámadás: kicsivel még több

Portfolio
Tegnap tárgyalta a 2005-ös költségvetés végrehajtásáról szóló, ún. zárszámadási törvényjavaslatot az országgyűlés. A javaslat szerint az államháztartási hiány tavaly pénzforgalmi szemléletben 1067.6 milliárd forintot tett ki, ami a 2006 januárban közölt 984.4 milliárdos deficitnél több mint 83 milliárd forinttal nagyobb és a GDP 4.9%-ára rúg. (A költségvetési törvényben 1054.5 milliárd forintos módosított előirányzat szerepelt.)

2005-ben az ÁFÁ-ból, az SZJA-ból és TB-járulékból befolyó bevételek az év elején várttól elmaradtak, melyben a reálfolyamatok kedvezőtlen alakulásának is meghatározó szerepe volt. Némi kormányzati beavatkozással kis korrekciót sikerült elérni, de ez nem nevezhető jelentősnek. A kormány a lyukakat elsősorban különböző vagyonértékesítésből igyekezett betömni, de...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés