Előfizetői tartalom

Tovább emelkedhet a réz és a nikkel árfolyama

Portfolio
A réz árfolyama felfele vette az irányt a Londoni Fémtőzsdén, a befektetők vételeit még mindig az alacsonyan álló készletek hajtják. A kínai gazdaság lassulása miatt a réz iránti kereslet visszaeshet, azonban jelenleg a befektetők az alacsony szinten tartózkodó készletekre fókuszálnak. A nikkel árfolyama a tegnapi új történelmi csúcs beállítását követően lefele vette az irányt, azonban ma megint elindult felfele.

A Reuters által megkérdezett elemző szerint a piacon továbbra is él az emelkedő trend, a befektetők a vételi lehetőségeket keresik. A kedvező hangulatot talán árnyalhatja, hogy a kínai rézimport mértéke az augusztusi hónapban 34.5%-kal múlta alul az egy évvel ezelőtti hasonló időszakban mértet. A világ legnagyobb rézfelhasználója (összes kereslet 20%-át adja) az év eddigi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés