Előfizetői tartalom

Gyurcsány Sólyomnak: "úgy növekedünk, hogy abból holnap sem lesz baj"

Portfolio
"Az irányváltás sikerült, a belső kereslet helyett újra a beruházás és az export a gazdasági növekedés motorja, a reálbér összhangban van a termelékenységgel, a versenyképesség javul" - áll annak a 2005 augusztusban készült jelentésnek az elején, melyet Gyurcsány Ferenc tett Sólyom László köztársasági elnök asztalára, amikor az tájékoztatást kért a gazdaság helyzetéről. A jelentés szerint a "2003-ban megindult gazdaságpolitikai irányváltás kedvező hatásai 2005-ben is érzékelhetők és segítik a hosszú távú egyensúlyi növekedési pályára kerülést". A jelentés igen otpimista az államháztartás helyzetét illetve az egész ország teljesítményét illetően. Problémákról, kockázatokról nem igazán esik szó az anyagban. A jelentés teljes terjedelmében az index.hu-n jelent meg.

A jelentés egyik alcíme szerint "úgy növekedünk, hogy abból holnap sem lesz baj". Az anyag úgy fogalmaz, hogy a gazdaságpolitikai irányváltás a GDP felhasználási szerkezetének kedvező változásában tükröződik. Az anyag szerint az állam takarékos, a hiány kisebb az eddiginél. Az elemzés azt állítja, hogy 2005-ben a deficit a GDP 3.6%-ára csökken (a tényadat 6.1% - portfolio.hu)....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés