Előfizetői tartalom

Elfogadta az Ecofin is a konvergencia-programot - újabb határidőket kaptunk

Portfolio
A várakozásoknak megfelelően elfogadta mai ülésén az Európai Bizottság Magyarországgal kapcsolatos ajánlását a tagállamok pénzügyminisztereinek tanácsa (Ecofin), mely lényegében a konvergencia-program némi fenntartásokkal való elfogadását is jelenti - számolt be a Reuters. Az Ecofin ennek értelmében 2008 helyett 2009-ig ad időt hazánknak, hogy a szükséges 3% alá csökkentsük a GDP-arányos államháztartási hiányt. Egy másik határidő ennél sokkal közelebbi: amint az már kiszivárgott, fél éves (április 10-ig tartó) időszakot hagy a testület arra, hogy Magyarország hozzákezdjen a szükséges reformok megvalósításához, illetve konkrét eredményeket tudjon felmutatni.

Az Ecofin mai döntésével együtt is figyelmeztet arra, hogy magas a deficitlefaragási célok elvétésének valószínűsége. Egyúttal sürgeti a magyar kormányt, hogy gyorsan fogjon hozzá a közszféra, az egészségügy, a nyugdíjrendszer és az oktatási rendszer átalakításához.Kapcsolódó cikkünk2006.10.09 09:47 Holnap újabb EU-igen várható a konvergencia-programra2006.10.06...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés