Előfizetői tartalom

Csak a csillogó gyémánt maradt ki a nemesfémpiaci rallyból - Vajon miért?

Portfolio
Az elmúlt időszakban száguldás volt tapasztalható a nyersanyagok piacán. A réz és a nikkel új történelmi csúcsot ütött meg, míg az arany és az ezüst árfolyama több mint negyed évszázada nem látott szintre tört. Mindeközben a gyémánt piacán nyugodtak maradtak a kedélyek. De vajon miért? Miért nem hajtották az egekbe az árfolyamot a befektetők? Mi történt a gyémánt cégek részvényeinek árfolyamával? Vajon megérte beléjük fektetni? A fenti kérdésekre kívánunk választ adni gyémántpiaci körképünkkel.

A gyémánttőzsdék misztikus világa. A gyémánttőzsdén való kereskedés semmilyen formában sem hasonlítható más tőzsdékhez. Itt ugyanis nem elektronikus úton és nem is nyílt kikiáltással cserélnek gazdát a csillogó kövek. A vevő és az eladó különvonulva egy zárt helyen egyezkedik az árról, a megállapodás pedig egy kézfogás, mely mindennél többet jelent, ugyanis...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés