Előfizetői tartalom

Bizottsági nem az EU-USA szabadkereskedelmi övezet ötletére

Portfolio
Nem valószínű egy transzatlanti szabad kereskedelmi övezet létrehozása, az ugyanis alkalmatlan a felek gondjainak megoldására. Az Európai Bizottság kereskedelmi biztosa, Peter Mandelson szerint az Unió és az Egyesült Államok közötti szabad kereskedelem csak elidegenítené a világ többi részét a felektől - írja a Világgazdaság.

Az ötletet eredetileg Angela Merkel, német kancellár vetette fel. Merkel szerint ez egy esetleges "B-terv" lenne arra az estre, ha a Világkereskedelmi Szervezetben (WTO) zajló liberalizációs tárgyalások zsákutcához vezetnének. Azóta azonban mind az Unióban, mind pedig az Államokban többen is annak a véleményüknek adtak hangot, hogy egy ilyen megállapodás egyfajta "közös protekcionizmus"...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés