Előfizetői tartalom

Almunia: hosszú távú veszély övezi a magyar államháztartást (is) (2.)

Portfolio
A közfinanszírozás fenntarthatóságát hosszú távon magas kockázatok övezik Csehországban, Görögországban, Cipruson, Magyarországon, Portugáliában és Szlovéniában - jelentette ki egy öregedő társadalommal kapcsolatos mai konferencián Joaquín Almunia, az Európai Bizottság gazdasági és monetáris ügyekért felelős biztosa. Az illetékes a Reuters tudósítása szerint felszólította az EU országait, hogy rövid időn belül tegyenek hatékony lépéseket az elöregedés államháztartásra gyakorolt kedvezőtlen hatásainak kezelésére.

Almunia szerint az államháztartás GDP-arányos hiányát nem csupán 3%-ra kell csökkenteni, hanem lényegében kiegyensúlyozott (hiány nélküli) államháztartásra kell törekedni. A biztos az országok előtt álló feladatokat három csoportba sorolta: gyors ütemben csökkenteni kell az államadósságot, növelni kell a foglalkoztatottságot és a termelékenységet, valamint reformokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés