Előfizetői tartalom

Romló gazdasági kilátásokat jelez az OECD indikátora

Portfolio
Romló kilátásokkal szembesülnek a világ vezető hatalmai (G7) az OECD által most publikált, a tagországok gazdasági mutatóiból készített kompozit indikátor (leading indicator) alapján. Mérséklődés látható azonban az együttes mutató vizsgálatakor is, így az eddiginél kedvezőtlenebb képet fest a szervezet az övezet egészére vonatkozóan is.

A teljes harminc országra vonatkozó index augusztusban csökkent, így 109.6 pontos értéket vett fel az előző havi 109.7 után. Ugyanez mutató azonban a vezető gazdaságok esetében már csak 104.8 pontot tesz ki a júliusi 105 pont után, ami - tekintve az eddigi havi változások mértékét - határozottabbnak mondható.Az elmúlt hónapok trendjét vizsgálva jól látszik, a vezető hatalmak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés