Előfizetői tartalom

Orbán és a reformalap: be kellett ismerni, pénz nélkül nem megy

Portfolio
A Fidesz is kénytelen volt elismerni, hogy a reformokhoz pénz kell, ehhez pedig adóbevételek. A Széll Kálmán Alapítvány által szerda estére szervezett üzletember találkozón Orbán Viktor többek között egy ún. reformalap felállításának szükségességéről beszélt, melynek célja, hogy az öt nagy terület (közigazgatás-államigazgatás, egészségügy, oktatás, nyugdíj, adók) reformjának finanszírozási hátterét biztosítsa. Egyelőre nem tudni, hogy az alapba mennyi pénz kerülne és pontosan hogyan. Első hallásra úgy tűnik, hogy a nagyobbik ellenzéki párt is elismeri, nincs itt az adócsökkentés ideje. A reformalap mellett azonban feltételezhetően sokan szívesen hallanának a konkrét reformelképzelésekről is.

500-1000 mrd Ft - homályos elképzelések Reformalap megteremtését látná szükségesnek Orbán Viktor, a Fidesz elnöke. Pontos részletek az elképzelésről nincsenek, de amint Matolcsy György volt gazdasági miniszter a Világgazdaságnak nyilatkozva elmondta, kb. 500-1000 mrd Ft-nyi forrás állna innen rendelkezésre a 2-4 éves reformfolyamatok finanszírozására. Hogy pontosan mire...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés