Előfizetői tartalom

Első ránézésre meglepően gyenge amerikai munkapiaci adatok (2.)

Portfolio
A most publikált munkaerő-piaci adatok tanulsága szerint az amerikai foglalkoztatottság lassuló ütemben bővült szeptemberben. A munkanélküliségi ráta az elemzői előrejelzésekkel szemben ugyan 4.6 százalékra csökkent az előző havi 4.7 százalékról, a mezőgazdasági szektoron kívüli gazdaságban azonban csak 51 ezer új munkahelyet regisztráltak, ami jelentős eltérés a piaci konszenzushoz (120 ezer) és főként az előző havi 188 ezerhez képest. Az első ránézésre kedvezőtlen utóbbi adatot érdemben tompítja az, hogy augusztusra eredetileg csak 128 ezres új munkahelybővülést tettek közzé. A szeptemberi adat tehát kb. annyival maradt el a várttól, mint amennyivel felfelé módosították az augusztusi statisztikát.

Az elmúlt héten napvilágot látott amerikai makrogazdasági adatok bizonytalan képet adtak, így az elemzők a hét során lefelé módosították a munkahelyteremtési adattal kapcsolatos előrejelzéseiket.A várttól lényegesen elmaradó szeptemberi munkahelybővülés mögött elemzők szerint a meglepően gyenge építőipar, valamint a feldolgozóiparban és a kiskereskedelemben tapasztalt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés