Előfizetői tartalom

Trichet: éberen figyeli majd az EKB az infláció alakulását

Portfolio
Középtávon felfelé mutató kockázatok vannak az inflációban, ezért született kamatemelésről döntés a mai ülésen - mondta el Jean-Claude Trichet, az Európai Központi Bank elnöke a mai napon Párizsban tartott beszédében. Ugyanakkor a jegybankár kiemelte, továbbra is úgy gondolja, alacsony az alapkamat az euró-övezetben. Ennek kapcsán az elnök elmondta, a továbbiakban is szükség van éberségre a monetáris politika kialakításakor, és továbbra is folyamatosan figyeli majd az EKB a harmonizált infláció alakulását.

Az elnök a sajtótájékoztatón megemlítette, kedvezőnek tartja a globális gazdasági környezetet, és az euró-zóna GDP-növekedését, ugyanakkor az év vége felé mérséklődhet a bővülés. Trichet hozzátette pozitív, hogy a beruházások ilyen ütemben bővülnek, ennek okát pedig elsősorban a kedvező finanszírozási feltételekben látja. Az EKB a mai napon 25 bázispontos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés