Előfizetői tartalom

Fitch: az egész régióban gond a populizmus

Portfolio
Az utóbbi mintegy 1 évben alábbhagyott a reformlendület a kelet-közép-európai régió országaiban, felerősödött a politikai populizmus, így egyre inkább számolni kellett a politikai kockázatokkal - mondta egy tegnapi londoni televíziós műsorban Edward Parker, a Fitch Ratings térségi elemzője. A szakember emlékeztetett, hogy korábban a régiós országok komoly erőfeszítéseket tettek a NATO-ba, illetve az Európai Unióba való belépés érdekében, ezeket követően azonban ismét teret nyert a populizmus.

Az MTI beszámolója szerint Parker úgy látja: a befektetők eddig még nem igazán büntették meg a populista gazdaságpolitikát folytató országokat, mivel optimisták voltak abból a szempontból, hogy valódi konvergencia-folyamat zajlik le az adott országokban. Mint ismert: Lengyelország és Szlovákiában a kormányerőket alkotó pártok között erősen populista pártok is vannak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés