Előfizetői tartalom

Mi jöhet még? - 4%-ot esett az olaj árfolyama, tört a 60 dolláros szint

Portfolio
A tegnapi kereskedés során 4 százalékos mértékben esett az olaj novemberi határidős árfolyama a new york-i tőzsdén(NYMEX-en), így ezen a héten két nap alatt már összesen 7 százalékos szakadás jellemzi a fekete arany árfolyamát. A jegyzések zárásra egészen az 59 dolláros szint alá néztek be, amire több mint egy éve nem volt példa. A befektetői pesszimizmust a magasan tartózkodó olajkészletek szolgáltatják, és az, hogy sokak szerint az OPEC nem fog rendkívüli ülést összehívni a ( a következő ülés decemberben lesz) kitermelési kvóták csökkentésének érdekében. Tört a 60 dolláros szint, mi jöhet ezután? A cikkben feltüntetett grafikonok a Londonban jegyzett Brent típusú kőolaj azonnali lejáratú jegyzésárait szemléltetik.

Egyes OPEC tagok már csökkentették kitermelésüket Az elmúlt héten pénteken Nigéria és Venezuela bejelentették kitermelésük csökkentését, mely napi 170,000 hordós visszafogást jelent. Ezzel párhuzamosan az OPEC függetlenítette magát a két ország döntésétől, így az olajárak tekintetében a kitermelés csökkentés híre nem hozott további erősödést. Charles Perry...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés