Előfizetői tartalom

Itt az újabb leminősítés a magyar adósságra!

Portfolio
A Japan Credit Rating (JCR) egy fokozattal "A"-ról "A-"ra csökkentette a hosszú lejáratú devizában denominált magyar adósság besorolását, miközben a forintban denominált adósság besorolását "A"-n tartotta. Mindkét besorolás kilátása stabil. A JCR a döntést a kedvezőtlen magyar államháztartási helyzettel és kilátásokkal indokolta.

A JCR nincs benne a leginkább figyelt hitelminősítői hármasban. A hír elsősorban a japán befektetők számára lehet fontos, akik a legnagyobb arányban tartják az összesen 325 milliárd japán jenben denominált magyar adósságpapírokat, ami a külső adósságnak mintegy 16%-a - kommentálta a fejleményt Tóth Gyula, a BA-CA bécsi elemzője. A hitelminősítői lépés indoklása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés