Előfizetői tartalom

Jelentős esés, mégis felfele módosuló célár az olaj árfolyamára

Portfolio
A tegnapi kereskedés során ismét elszakadt egy húr az olaj piacán, hiszen a WTI 3%-os mínuszban zárta a kereskedést kevéssel a 61 dolláros szint felett. Ennek hatására ma a Brent spot árfolyama 2.5% körüli mínuszban nyitott, ahonnan nem tudott érdemben elmozdulni. A nigériai és venezuelai olajkitermelés csökkentéséről elmúlt hét pénteken érkező hírek már nem befolyásolták a befektetői döntéshozatalt, akik az olajkészletek magas szintje miatt jelentős eladásokba kezdtek. Ha a 60 dolláros szint nem fogja meg az esést, nagyobb tér nyílhat meg lefele (ha az OPEC nem avatkozik közbe).

Emelkedő célárak az olaj hordójára. A tegnapi olajáresés ellenére egyes elemzők már emelik az olaj árfolyamára vonatkozó várakozásaikat a 2007-es év tekintetében. A New Yorkban jegyzett fekete arany átlagára 64 dollár lehet 2007-ben a Bloomberg által megkérdezett 29 elemző szerint. A jelenlegi várakozás a második negyedév végi előrejelzésnél 2 dollárral magasabb. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés