Előfizetői tartalom

Német sajtóvisszhang a választásokról: "Nem várt mértékű ellenzéki győzelem"

Portfolio
A német nyelvű sajtó nem szentel túl nagy figyelmet a magyarországi önkormányzati választásoknak, általában csak rövid cikkekben térnek ki rá. Sem a Frankfurter Allgemeine Zeitung, sem a die Zeit, sem a Süddeutsche Zeitung, sem a Neue Zürcher Zeitung internetes kiadása nem írt a magyar választásokról. Az osztrák der Standard nem várt ellenzéki győzelemről írt, míg a svájci Tages-Anzeiger Sólyom László beszédével foglalkozott részletesebben.

Az osztrák Der Standard az ausztriai választások miatt értelemszerűen csak röviden tér ki a magyarországi választásokra. Kommentárjában kiemeli, hogy az ellenzéki erők nem várt győzelmet arattak, s 19 megyéből 18-at megnyertek, s a 23 fontosabb városból 19-et a Fidesz szerzett meg. Emellett az osztrák napilap megemlíti, hogy soha nem volt még ilyen magas részvételi arány...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés