Előfizetői tartalom

Lassuló ütemben bővül a feldolgozóipar

Portfolio
Szeptemberben lassuló ütemű növekedést jelzett a magyar feldolgozóiparban a Beszerzési Menedzser Index (BMI) szezonálisan kiigazított értéke. Az mutató 1.6 ponttal csökkent előző havi értékéhez képest (55.1), így szeptemberben 53.5 pont lett. Ugyanakkor az indikátort készítő Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság felhívja a figyelmet, bár augusztushoz képest csökkent a feldolgozóipari fellendülés, az előző évekkel történt összehasonlítás továbbra is kedvező tendenciát mutat.

Az előző három év azonos havi indexértékeivel történő összehasonlítás szerint a szeptemberi index meghaladja a mutatók hároméves átlagát (52.8). Az évközi időszakok tekintetében a második negyedév növekedését (55.2) a harmadik negyedévben kisebb ütemű fellendülés követte (54.2). Az évközi lassulás ellenére a harmadik negyedév fejlődése nagyobb ütemű, mint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés