Előfizetői tartalom

Külföldi reakciók a választási eredményekre - megy, vagy marad Gyurcsány? (3.)

Portfolio
A tegnap lezajlott önkormányzati választásokat az állampolgárok elsősorban Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel kapcsolatos bizalmi szavazásnak tekintették, így a választások az ellenzék masszív győzelmét hozták - kommentálja a fejleményeket Lars Christensen, a Danske Bank koppenhágai elemzője. Vártnak megfelelőnek és piaci szempontból enyhén pozitívnak tekinthetőek a választási eredmények, utóbbit ellensúlyozza Sólyom László tegnapi beszéde, amely bátoríthatja az utcai tiltakozások résztvevőit a következő napokban - kommentálta a fejleményeket Zsoldos István, a Goldman Sachs londoni elemzője. A jelentős ellenzéki győzelem meglephet egyeseket, de nagyjából megfelel az előzetes felméréseknek - véli Tóth Gyula, a BA-CA bécsi elemzője a tegnapi önkormányzati választások eredményével kapcsolatban.

Lars Christensen, Danske Bank, Koppenhága Mint ismert, Orbán Viktor Fidesz-elnök Gyurcsány Ferenc és csomagjával kapcsolatos bizalmi szavazásra szólított fel a referendum előtt, az eredmények ezen üzenet sikerét tükrözik. A tegnapi választások 19 megyéből 18-ban, illetve 23-ból 16 nagyvárosban az ellenzék győzelmét hozták, míg a fővárosban Demszky Gábornak sikerült...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés