Előfizetői tartalom

Ellentétes erők harca miatt tétovázik az olaj árfolyama

Portfolio
Kis elmozdulással a 63 dolláros szinteken jegyzik New York-ban a nyersolaj hordóját. A befektetők óvatosak, hiszen az üzemanyagok iránti kereslet csökkenésére számítanak, ami negatívan hathat a fekete arany árfolyamára. Mindezek mellett az OPEC tagok közül Nigéria és Venezuela pénteken bejelentette, hogy csökkenti olajkitermeléseit, ami az olaj árának támaszt jelenthet. Egy dollár körüli erősödéssel nyitott Londonban a Brent spot árfolyama, ami a pénteki amerikai emelkedés reakciójának tudható be elsősorban.

A US Commodity Trading Comission szeptember 29-ei adatai szerint a nagy tőkét kezelő hedge fund-ok 8,813 darab kontraktusra csökkentették nettó vételi pozícióikat, mely 39%-os visszaesésnek számít az előző heti adatokhoz képest. A legnagyobb olakitermelő országokat tömörítő, a viláfgkitermelés harmadát adó OPEC országok közül Nigéria és Venezuela pénteken bejelentette...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés