Előfizetői tartalom

Benzin: Megtorpant az árzuhanás - Mikor érdemes tankolni?

Portfolio
Megállt a benzin és a gázolaj árának zuhanása az elmúlt hét során a nemzetközi piacokon, így megtört a július közepén indul meredeken csökkenő tendencia. Jelentős növekedés azonban egyelőre nem volt tapasztalható a világpiaci árakban, így a hazai töltőállomásoknál a benzin esetében nem, míg a gázolajnál pedig legfeljebb 1-2 Ft-os árnövekedés valószínűsíthető a szerdai ármódosítás során.

A 95-ös benzin világpiaci jegyzésára 1%-kal emelkedett a múlt hét során, melyet azonban a forint dollárral szembeni erősödés kismértékben mérsékelt, így a forintban kifejezett árszint 0.4%-kal esett vissza.A gázolaj esetében az áremelkedés nagyobb mértékű volt, hiszen dollárban 2.3, forintban pedig 1.7%-kal növekedtek a jegyzésárak. A fentieknek megfelelően megítélésünk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés