Előfizetői tartalom

Bekeményített az EU - Jelentős kukoricatermés maradhat Magyarországon

Portfolio
Az EU novembertől új intézkedéseket vezet be, mellyel megszigorítja a takarmánykukorica intervenciós felvásárlására vonatkozó feltételeket, melyek negatívan érintik a hazai termelőket, ugyanis a belépés óta a teljes uniós kukoricafelvásárlás 80%-át Magyarország adta. Hazai szakértők szerint az új szabályokkal a hazai felajánlásokat kívánja visszafogni - írja a VG.

Az új szabályok minimum 71 kilogrammmos hektolitersúlyt határoznak meg, ezen felül pedig az eddiginél kisebb nedvességtartalmat, hősérült- és törtszem-arányt követelnek. A fentieknek előreláthatólag az idei termés mintegy 70-80%-a nem felel meg, ugyanis a gazdákat az EU intézkedései váratlanul érték, mivel mindenféle előtájékoztatás nélkül kerültek bevezetésre. A fentieket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés