Előfizetői tartalom

Vártnál jobban lassult az infláció az euró-övezetben

Portfolio
Lassul az árak emelkedése az euró-zónában, szeptemberben 1.8 százalékos éves növekedést jelentett az Eurostat. Augusztusban még 2.3 százalékos emelkedést regisztráltak. A szeptemberi érték három és fél éve a legalacsonyabb az euró-övezetben. Az Európai Központi Bank jövő héten tartott ülésén az elemzők ennek ellenére 25 bázispontos emelést várnak.

2005 májusa óta először esett az infláció éves alakulása az EKB által előzetesen meghatározott 2 százalékos szint alá az Eurostat első becslése alapján. Mivel az Európai Központi Hivatal ilyenkor még nem tesz közzé részletes adatokat, a lassulás okát egyelőre nem tudni pontosan. A szakértők szerint azonban valószínűleg az energiaárak csökkenésének köszönhető leginkább....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés