Előfizetői tartalom

Progresszív adót akarnak újra Szlovákiában

Portfolio
Szlovákiában az újonnan megválasztott kormány jól követhetően próbálja visszafordítani a Dzurinda-kabinet reformjait, tegnapi ülése során a szociális kiadások és az adóbevételek növeléséről döntöttek ugyanis. A nemrég bevezetett egységes adókulcson ugyan nem változtatnak, a tegnapi döntés nyomán mégis progresszívebbé válik az adórendszer északi szomszédunknál - írja a Népszabadság. Az intézkedések mögött a társadalmi szolidaritás erősítése áll a hivatalos indoklás szerint.

A havi 46 ezer korona (nagyjából 320 ezer forint) feletti jövedelemmel rendelkezők kevesebb tételt vonhatnak le adóalapjukból egy tegnapi kormánydöntésnek köszönhetően. A lap információi szerint a kabinet szándékai szerint több ilyen sáv is bevezetésre kerülne sor a későbbiekben, így érve el, hogy a magas fizetéssel rendelkezők több adót fizessenek. Ezzel egy időben szintén...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés