Előfizetői tartalom

Portfólió átrendeződés a háztartási szektorban

Portfolio
A kamatadó szeptemberi bevezetésének következményeként portfólió átrendeződés történt a háztartási szektorban, az éven túli banki betéti konstrukciók, illetve a befektetési alapok irányába: a látra szóló- és folyószámla betétek és az éven belüli betétek állománya 533.0 milliárd forinttal csökkent, az éven túli lejáratra lekötött betétek állománya 289.5 milliárd forinttal nőtt - közölte az MNB.

A monetáris bázis (M0) rövid bázisú évesített növekedési indexe1 128.9% volt. Az M1 pénzmennyiség rövid bázisú évesített növekedési indexe 6.9 százalékponttal 113.9%-ról 107.0%-ra csökkent. Az M2 aggregátum rövid bázisú évesített növekedési indexe 1.5 százalékponttal 110.3%-ról 108.9%-ra mérséklődött. Az M3 pénzmennyiség rövid bázisú évesített növekedési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés