Előfizetői tartalom

Nincs szükség a beavatkozásra - Ha ma mínuszban zár az olaj, jöhet a további esés

Portfolio
A tegnapi amerikai kereskedés során enyhe mínuszban zárt a WTI típusú kőolaj határidős árfolyama, és a mai londoni kereskedés során a határidős Brent is kismértékben lefele vette az irányt. Az OPEC nem fog semmiféle rendkívüli ülést összehívni az olaj árának hanyatlása miatt, hogy azon a kitermelkését csökkentse a kartell, nyilatkozta tegnap az algériai olajipari miniszter a Dow Jones-nak. Ennek hatására a befektetők elbizonytalanodtak, megjelentek az eladók.

Az Algériai olajipari miniszter beszédében hozzátette, hogy az olaj árának visszaesése az év ezen időszakában, mikor kisebb az üzemanyagok iránti kereslet, normálisnak tekinthető ezért nincs szükség beavatkozásra. Az amerikai Energia Ügynökség szerdai olajkészletadatai a várakozásoknál jelentősen nagyobb bővülést mutattak, ami miatt az árfolyamok esni kezdtek az olaj...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés