Előfizetői tartalom

Jelentős átszervezés előtt a közigazgatás - kormányzati huszárvágás

Portfolio
A kétharmados törvényekhez szükséges támogatás hiányában a kormány egy salátatörvénnyel kívánja magának megteremteni a lehetőséget, hogy egyszerűbben módosíthassa a kormányzati szervek struktúráját - írja a Világgazdaság. A napilap információi szerint a módosítások fő irányvonala a megyei és helyi szintű intézeti rendszer felcserélése lenne regionális szintű szervezetekkel.

A salátatörvény névvel illetett, száznál is több törvényt, illetve rendeletet módosító új tervezet a közeljövőben kerül majd a kormány asztalára. Amennyiben elfogadásra kerül, lehetőséget teremt majd a kabinet számára, hogy az Alkotmány felhatalmazása alapján a parlament megkerülésével átszervezhesse a közigazgatást. A jelenlegi szervezetrendszer ugyanis rugalmatlan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés